Een school kiezen voor uw zoon of dochter is niet eenvoudig, U wil immers (terecht) het allerbeste voor uw kind !
Ik wil u dan ook graag uitnodigen eens een bezoekje te brengen aan onze school.
Dit kan tijdens de openklas- en opendeurdagen, tijdens de schooluren of na afspraak.

1

U kan tijdens een bezoek zien hoe onze leerkrachten werken, welke moderne en nieuwe methodes we gebruiken en hoe onze klasjes eruit zien.
Ik ben er zeker van dat u aangenaam verrast zal zijn door onze grote, ruime en moderne klassen, door de groene omgeving en door het enthousiasme dat onze leerkrachten uitstralen.

Ik zal u dan ook de nodige informatie verschaffen en zal trachten te antwoorden op de vele vragen die u ongetwijfeld heeft.

Naast faciliteiten zoals de makkelijke bereikbaarheid, een zeer ruime voor- en naschoolse opvang, de mogelijkheid tot warme maaltijden, ...  zijn vooral de schoolcultuur en het opvoedkundig aspect uitermate belangrijk. Onze website wil u een helpende hand reiken bij het bepalen van de schoolkeuze. Naast enkele opvoedkundige aspecten vindt u er dan ook praktische informatie over het dagelijkse schoolleven.

Een kwaliteitsvolle school is een school in beweging, steeds op zoek naar de noden van haar leerlingen, met oog voor maatschappelijke verschuivingen, met permanente inspanningen om zich verder te professionaliseren. Participatie binnen de verschillende geledingen van onze school dragen wij dan ook hoog in het vaandel.

Basisschool De Schans is een school met een eigen visie, onze kinderen moeten graag naar school komen, elke dag opnieuw !
Gelegen in een enorm groen kader zorgen we voor een goede en degelijke individuele begeleiding van al onze leerlingen !
Bij ons is iedereen welkom, omdat JIJ als persoon belangrijk bent voor ons, je bent geen nummer, je bent een persoontje met een eigen mening, een eigen karakter, je bent immers UNIEK !
Je hebt dan ook recht op onderwijs dat aan jou is aangepast, onderwijs op maat van elke leerling.15

Het is enorm belangrijk dat uw kind zich "thuis" voelt op onze school, zo kunnen wij uw zoon / dochter optimaal begeleiden en helpen om op te groeien tot creatieve en leergierige jongeren.
Uiteraard kunnen wij als school veel zeggen, het daadwerkelijk doen is een ander paar mouwen!

De eindtermen die bepaald werden door de Vlaamse regering zijn voor elke school en elk net hetzelfde. Het verschil zit hem dikwijls in de manier waarop deze eindtermen en leerplandoelstellingen worden behaald. Dit kan klassikaal met een pak werkbladen of dit kan ook met praktijkgerichte en nuttige lesjes.
Wel, in onze school kiezen we duidelijk voor het 2de !  We hebben praktijkgericht onderwijs, met talrijke didactisch verantwoorde uitstappen.
Er is een zeer degelijke voorbereiding op het secundair onderwijs.
Bovendien werken we met de nieuwste taal- en rekenmethodes en hebben we in onze klassen alles wat we nodig hebben. Elke klas in de lagere school beschikt ook over een digibord, geen krijtborden meer dus.
(Kom gerust eens kijken, onze leerlingen komen niets tekort !)
Ons uitstekend CLB-team zorgt voor de nodige ondersteuning als er een leer-, gedrags- of medisch probleem is !
We zijn pluralistisch en hebben respect voor elke mening en godsdienstkeuze !

Onze school werd enige tijd geleden doorgelicht door een team van inspecteurs van het Departement Onderwijs. Deze controle gebeurt in elke school (elke 5-6 jaar, dit is afhankelijk van het advies) en wordt dus uitgevoerd door een aantal onafhankelijke inspecteurs.
Deze inspecteurs zijn geen mensen van het Gemeenschapsonderwijs, ze zijn gestuurd door het Departement Onderwijs en de Minister van Onderwijs en doen niets anders dan scholen doorlichten. Ze kennen hun job en weten dus waarover ze praten.
Dit doorlichtingsteam "woont" een ganse week op de school, kijkt alles na en praat met iedereen ! Met alles nakijken bedoel ik echt alles; agenda's, jaarplan, boeken, schriften, kasten, speelplaats, refter, stookplaats, kelder, bus, secretariaat, EHBO-materialen, schuiven, archief, computers, kortom : ALLES !! Deze strenge en degelijke controle duurt een volledige week en geeft altijd een zeer duidelijk beeld over de school.

17Wij moeten verder werken zoals we bezig zijn, dit gaan we uiteraard ook doen !!

Dit inspectieteam heeft dus bevestigd wat we in onze school al wisten : Basisschool De Schans is kind- en klantvriendelijk en we staan inderdaad garant voor degelijk en gestructureerd kwaliteitsonderwijs !

We beschikken in onze school over een echt team, elke dag opnieuw gaan ze er keihard tegenaan, voor onze leerlingen !
Iedereen is er welkom, onze deur staat altijd en voor iedereen open ! Wij leveren onderwijs op maat van elke leerling. Kom dus gerust eens langs. Van harte welkom !!

 

Meer informatie : tijdens de schooluren : steeds van harte welkom of op afspraak.


Sofie Schramme
directie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.

languid