Hier vindt u de infobrochure voor het schooljaar 2020-2021 terug.

Infobrochure kleuters schooljaar 2020-2021

 

Voor onze kleuters: Pure verwennerij.
Onze kleuters spelen en leren in onze moderne klaslokalen en in onze prachtige speeltuin.
Een kinderverzorgster is dagelijks vanaf 10.00u aanwezig en zorgt voor een extra hygiënische begeleiding.
In een apart, knus slaapkamertje doen onze allerkleinsten hun dagelijks middagdutje.
Een splinternieuwe didactische kleuterkeuken, volledig uitgerust om alle huishoudelijke activiteiten met de kleuters samen uit te voeren, staat ter beschikking.
Een aparte turnleerkracht zorgt voor een verantwoorde bewegingsopvoeding.

 

Enkele afspraken en mededelingen: 12

De school begint om 8u45. U kan uw kleuter vanaf 7u00 (echt niet voor 7u00!) toevertrouwen aan de goede zorgen van juf Nele. Juf Nele doet voorbewaking van 7u tot 8u30. Vanaf 8u30 begint de ochtendspeeltijd. Er staan 2 kleuterjuffen en juf Nele op de speelplaats, dit tot dat de bel gaat. U kan steeds bij hen terecht met vraagjes of mededelingen i.v.m. uw kleuter.

Juf Peggy of juf Karoline staan elke ochtend vanaf 8u30 klaar aan de peuterspeelplaats. Bengels van de instapklasjes hebben dus een afzonderlijke ingang (idem bij het afhalen). Bij zeer koud en zeer slecht weer worden de kleuters opgevangen in de kleuterblok. Probeer het afscheid zo kort mogelijk te houden aan het poortje. U maakt het voor uw kleuter (en voor uzelf) alleen maar moeilijker indien u blijft staan tot het belsignaal. Het is ook niet de bedoeling dat u als ouder mee op de speelplaats loopt.

Tijdens ons knabbelmoment eten wij alleen fruit, geen koeken. We drinken een drankje dat we meebrengen van thuis (geen frisdrank a.u.b.). Zet u een naam op de drankjes die u meegeeft?
Op de drankjes die bestemd zijn voor de nabewaking: naam + vermelding nabewaking
fruit : kiwi’s, peren, mandarijntjes, … graag hapklaar meebrengen. (in stukjes gesneden en in een potje a.u.b.). Naam op het potje vermelden. Een appel en banaan worden door de juffen geschild en gesneden.


De peuters en 1ste kleuterklas vertrekken naar de refter rond 12u05, kleuters die naar huis gaan eten, kunnen afgehaald worden aan de buitendeur van de kleuterblok (beneden aan de trap). De kleuters van de 2de en 3de kleuterklas die thuis gaan eten worden afgehaald op de speelplaats, dit om 12u20. Zij gaan eerst spelen en eten om 12u45. We hebben middagpauze tot 13u35. In de namiddag eten wij nog een stukje fruit en drinken nog een drankje. De school eindigt om 15u15 en op woensdag om 12u20.

De kleuters van juf Peggy (lieveheersbeestjes, peuters a), juf Karoline (kikkers, peuters b) worden aan de peuterspeelplaats afgehaald, de kleuters van juf Kendra (varkentjes, K1a) en juf Karin (dolfijntjes, K1b) worden aan de deur van de dolfijntjesklas afgehaald. Ouders wachten aan de poort tot ze het belletje horen rinkelen. Kleuters van de 2de en 3de kleuterklas worden afgehaald aan de deur van de kleuterblok. (kant van de kleuterspeelplaats)

Om alles vlot te laten verlopen, gelieve geduldig te wachten tot de juf de naam van uw kleuter roept. Hebt u vragen, wacht dan even tot de juf beschikbaar is.
Anders hebben de juffen geen overzicht meer over onze kleuters en lopen we het risico om kinderen uit het oog te verliezen. Let u na het afhalen goed op uw bengel? Het is soms druk op het basketbalveld en op de schoolparking. Mogen wij ook vragen om ’s morgens op tijd te komen, het onthaal is het belangrijkste moment van de dag, de juf vertelt wat er die dag allemaal gaat gebeuren en wat er van de kleuters wordt verwacht.

 

Het heen- en weerschriftje: Gelieve het alle dagen in te kijken, in het boekje zitten meestal de brieven en nuttige info. Wij kijken ook elke ochtend goed na of jullie iets te melden hebben. Om papier te besparen, worden de brieven steeds meegegeven met het oudste kind van het gezin. U kan ook kiezen om geen brieven te ontvangen via de agenda, maar ze te lezen op de website van onze school en te ontvangen via mail. Het is wel belangrijk dat u dan dagelijks gaat kijken.
Vermeldt u op alle papieren die terugbezorgd worden aan de juf, de naam van uw kleuter ?

6Peuters en 1ste kleuterklas moeten geen reservekledij meebrengen. Juffen gebruiken reservekledij van de school. De kledij van de school is voorzien van twee rode kruisjes. Gelieve zo vlug mogelijk de reservekledij te wassen en terug aan de school te bezorgen. Wat de kledij betreft van alle kinderen, gelieve hun naam erin te zetten, vooral bij jassen en sjaals,mutsen en handschoenen,schoenen

Gelieve geen speelgoed of andere spulletjes van thuis mee te geven naar school. We hebben genoeg materiaal om uw kind de ganse dag te boeien.

Indien uw kindje zich ’s morgens niet goed voelt, koorts heeft, gelieve het dan thuis te houden. Wij mogen geen medicatie geven, alleen op doktersvoorschrift!   Als uw kleuter thuisblijft, gelieve de school dan even te verwittigen.

De jongste peuters kunnen gebruik maken van de slaapklas. Peuters die gaan slapen nemen een pak pampers mee met kleefstrips en een knuffel en een tutje (alles voorzien van naam). Opgelet: tutje en knuffeltje blijven in de school.
Indien uw bengel gebruik maakt van de slaapklas is dit voor elke dag. Wegens praktische redenen is het niet mogelijk om eens sporadisch te slapen.

Turnen: elke klas apart, twee maal 1 lesuurtje per week turnen in de turnzaal.
Lesjes worden gegeven door juf Anouk. Peuters en kleuters van de 1ste kleuterklas hebben geen turnkledij nodig, de 2de kleuterklas: enkel turnpantoffels, de 3de kleuterklas: turnpantoffels, turnbroek, t-shirt (ook alles voorzien van naam). Het turnmateriaal en de turnpantoffels graag in een turnzakje a.u.b.

Zorgcoördinator en zorgjuf: juf Vicky en juf Pegie. Zij zorgen ervoor dat kleuters met heel kleine, kleine en minder kleine problemen op een gepaste manier geholpen worden. U kan ze altijd bereiken op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Logopedie: Bij probleempjes een vrijblijvende doorverwijzing. Ouders worden op de hoogte gebracht van de bevindingen door juf Katia Wouters en juf Jennifer Celis.

Oudercontacten: 5x per schooljaar (zie brief en site)

Indien u met een probleem zit, aarzel dan a.u.b. niet en spreek de juf er zo snel mogelijk over aan.
We zullen ons best doen om zo efficiënt mogelijk te reageren.

Zwemmen: Kleuters gaan zwemmen vanaf de 1ste kleuterklas. Kleuters gaan maandelijks zwemmen. Er zijn 2 extra lesgevers in het zwembad die watergewenning geven aan onze kleuters. Deze (zeer hoge) kost wordt gedragen door onze vriendenkring.
Doe steeds gemakkelijke kledij aan (jogging, schoenen met velcro,…geen kousenbroek) ook alles voorzien van naam. Geen zwembandjes meebrengen, enkel handdoek en zwembroek.
Zwemmama’s of eventueel papa’s, oma’s en opa’s van kleuters zijn steeds welkom om te helpen met aan- en uitkleden.

Boterhammen niet opgegeten? Terug mee naar huis in brooddoos zodat u een idee heeft wat uw kapoen heeft gegeten. (en wat niet)

Uitstapjes: Worden tijdig gemeld in de agenda. De kosten worden steeds verrekend op de maandelijkse factuur. Wij houden uiteraard rekening met de maximumfactuur!

Verjaardagen: Wij delen niets uit bij een verjaardag. Wij vieren de jarigen van een maand allemaal samen op één dag. Juffen gaan samen met de jarigen iets klaarmaken in de kleuterkeuken (pannenkoeken,cake,..) Juf noteert in het schriftje wat de jarige mag meebrengen.
Jarigen worden gevierd met alle klasjes samen. Er worden liedjes gezongen en het lekkers wordt samen opgegeten. Het is dan echt een héél leuk feest voor uw jarige bengel.

Gelieve 2 kleine (pas)foto’s mee te brengen.(verjaardagskalender, aanwezigheidskalender)

Middagmaal: U kan eigen boterhammen meegeven,warme maaltijd eten op school of verse soep.
U kreeg hier eerder deze week 3 kaartjes voor mee. Mogen wij u vragen het juiste kaartje aan het kleuterschriftje te bevestigen. (in het daarvoor voorziene plastiek mapje). U moet nooit cash geld meegeven, de factuur volgt in de 1ste week van de volgende maand.

Onze kinderverzorgster juf Pascale is aanwezig in de school van 10u tot 15u. Zij doet de slaapklas, begeleidt de peuters en 1ste kleuterklas mee in de refter, helpt bij het toiletbezoek en bij het handjes wassen. Woensdag doet zij ook de nabewaking.

Facturen worden meegegeven met het heen- en weerschriftje. Geen twee betalingen samenvoegen en graag betalen met de gestructureerde mededeling. Het secretariaat is u nu al dankbaar. 

Als u uw kleuter komt afhalen in de nabewaking, steeds melden aan de juf van de nabewaking.

Heeft u nog vragen? Aarzel niet om ons te contacteren.

 

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.

languid