7De Schans is een school waar we beseffen dat een leven zonder ICT niet meer denkbaar is. Al onze klassen beschikken over een digitaal smartboard. Hiermee kunnen onze leerkrachten en leerlingen interactief les volgen en geven.  Al onze klassen beschikken over 3 of 4 computers en I-pads waarop de leerlingen een massa didactische software terugvinden die hen extra motiveert, ondersteunt en laat bijleren.
Ze behalen lees-, reken- en tafeldiploma’s die hen nog extra motiveren.
Ze leren informatie opzoeken op het web en deze gebruiken in lesopdrachten. In de derde graad maken de leerlingen kennis met het maken van filmpjes, fotocollages en powerpoints ter ondersteuning van projecten en spreekbeurten.
De leerlingen van het zesde leerjaar zijn verantwoordelijk voor het opstellen en afbreken van alle vaste computers in de school voor en na vakantieperiodes. Zo leren ze ook de technische kant van alle toestellen kennen. 

Onze mobiele Ipad klas en klas IT worden elk jaar uitgebreid. 
Ook gaan we mee in het digitale huiswerk. Onze wiskunde- en taalmethode heeft een online huiswerkplatform waarop de leerlingen huiswerk kunnen maken, maar ook extra oefenen op reeds geziene leerstof. (www.kweetet.be)
Jullie kinderen groeien op in een digitaal tijdperk en wij weten dat en handelen er naar.
De digitale trein is vertrokken en de Schans is alvast niet in het station blijven staan!
De Schans, uw digitale springplank naar de toekomst!

Techniekdag KTA Edegem 6de lj 2017 22

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.

languid