image002
In september 2013 zijn we in de 3de kleuterklas gestart met lesjes (eenvoudige) initiatie Frans.
De kinderen (en de ouders) waren hier zeer enthousiast over. In september 2017 zijn we dan voor de groten een nieuw talenproject gestart. Het 5de en 6de leerjaar krijgen wekelijks initiatie Engels.


Een extra woordje uitleg: Net zoals watergewenning de ideale voorbereiding is op de eigenlijke zwemles, zo vormen taalsensibilisering en taalinitiatie een goede voorbereiding op de latere taallessen.
We willen hier het aanwezige taalgevoel op een speelse manier stimuleren.

Met onze nieuwe helper, “TEDDY” (de knuffel van Mr. Bean ) werkten we een heel leuk pakket uit waarbij we de leerlingen van het 5de en 6de leerjaar vroege leeftijd op een prettige, speelse manier in contact te brengen met de Engelse taal.

Onze werkmethode houdt rekening met verschillende stapjes bij het aanleren van een taal: horen, begrijpen en spreken. In de eerste plaats bieden we klanken, woorden en structuren aan in een begrijpelijke context en met veel herhaling. Spelenderwijs legt de leerling een klank- en woordregister aan.

Let’s go!

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.

languid