Tentoonstelling project Schansendael en boekenbeurs van 15.00 tot 18.00 - Het dierencafé is geopend! - Mensen ook welkom ;-) 
   |   
Opendeur instapklas van 8.45 u. tot 10.25 u. Welkom!!  
   |   

4De kleutertijd… voorbij, afgelopen, voltooid verleden tijd.  Je staat nu in het échte leven, en dat wil je dan ook beleven.
Eersteklas onderwijs, dat spreekt vanzelf, maar mag het nog iets meer zijn?
Computers en digitale borden vanaf het 1° leerjaar, daar wil je zo snel mogelijk mee leren werken.  Je zit vooral ook niet te wachten op zo'n suffe school met alleen veel theorie.
Zoveel mogelijk uitstappen dus: bos, museum, haven, zee, boerderij... en als het eens een keer wat minder vlot gaat met leren, dan reken je op deskundige hulp.
Verder graag genoeg gelegenheid om in ideale omstandigheden te zwemmen of te sporten én een gezellige sfeer. Zo'n toffe school, dat moet toch mogelijk zijn?

Voortdurend onderweg naar morgen : ruime en gezellige klassen, dit met vernieuwd materiaal en een heel ruim aanbod lesmateriaal. We werken met de nieuwste methodes voor rekenen en taal. Onze lesjes wereldoriëntatie en muzische vorming sluiten volledig aan bij de lesjes taal. (zelfde methode zorgt voor meer duidelijkheid bij de kinderen)

De Schans = praktijkgericht onderwijs : “Leren leren” met modern en didactisch verantwoord materiaal. Er is bovendien een zeer goede voorbereiding op het secundair onderwijs !

Leerlingenraad en leerlingenparticipatie (verkozen door de leerlingen en maandelijks overleg met directie)

Initiatie Frans vanaf het 1ste leerjaar, we trachten op een zeer speelse manier het algemeen taalgevoel te stimuleren en de taalvaardigheid te bevorderen.

Ook in het schooljaar 2019-2020: initiatie Engels in het 5de en 6de leerjaar!

Computergebruik en internet in elke klas afzonderlijk !
Onze eigen mobiele iPad-mini klas op school.

Indien gewenst: warme maaltijden of verse soep.

Zeer ruime speelplaats met een enorme waaier aan spel- en speelmogelijkheden, dit in een uniek groen kader.

Kwaliteitsonderwijs : “gunstig advies 1” : onze school is kind- en klantvriendelijk, heeft veel aandacht voor cognitieve vaardigheden en staat voor degelijk en gestructureerd kwaliteitsonderwijs, dit werd eerder bevestigd door de inspectie van de Vlaamse Gemeenschap.

Vrije godsdienstkeuze : Katholieke Godsdienst (met deelname aan 1ste Communie en Heilig Vormsel),  NC Zedenleer (met deelname aan Lentefeest en Feest v/d Vrijzinnige jeugd), Islamitische Godsdienst, Protestantse Godsdienst, …

16 23
languid